2552_head.jpg
croppedimg_321594575.jpeg
1-Utazási iroda Óbuda, Budapest - Lili-N Tour Kft / Óbuda Travel
croppedimg_973479447.jpeg
2-Utazási iroda Óbuda, Budapest - Lili-N Tour Kft / Óbuda Travel
croppedimg_345237358.jpeg
3-Utazási iroda Óbuda, Budapest - Lili-N Tour Kft / Óbuda Travel

Aszalt szilvás húsgombócok


Aszalt szilvás húsgombócok

Recept információ:


    Megnézte:
    Fő számára:
    Elkészítési idő:

3927
4 személyre
60 perc

Elkészítés:


Nagy tálban összekeverjük a húsokat a tojással, a zsemlemorzsával, a pisztáciával, a finomra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a petrezselyemmel, a fûszerkeverékkel, és a kis kockákra vágott aszalt szilvával. 16 gombócot formázunk a masszából, lisztbe forgatjuk, és tapadásmentes edényben, forró olajban megpirítjuk. Felöntjük fél dl vízzel meg a borral, fakanállal folyamatosan forgatjuk a gombócokat, és kislángon folytatjuk a sütést. Tányérra adagoljuk, meghintjük petrezselyemmel, és tálaljuk.


Hozzávalók:


- 30-30 dkg darált sertés- és marhahús
- 1 tojás
- 4 evõkanál zsemlemorzsa
- 2-2 evõkanál durvára vágott pisztácia és vágott petrezselyem
- 2 késhegynyi õrölt fahéj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál (kakukkfû, babérlevél, petrezselyem, póréhagyma) szárított - fûszerkeverék
- 8 kimagozott aszalt szilva
- 3 evõkanál liszt
- fél dl száraz fehérbor
- õrölt bors
- só
- olaj, a sütéshez



Még több recept








A cégünk adatokat nem tárol, harmadik félnek személyes adatokat nem ad át,
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.